Sveriges Mjölkbönder Ordf:
Stefan Gård
Tolerud gård
661 92 Säffle
Tlf 070-62 222 33
stefan.gard@hotmail.com

Oktober 2015

Det verkar inte bättre än att regeringen helt bortser från branschens ansträngningar som gjorts. Förvisso får vi 29 öre/l i sänkt dieselskatt, men nivån ligger fortfarande ca 4 kr/l för högt. 500 miljoner har avsatts i budgeten till så kallade kreditgarantier. Lån har vi dock tillräckligt av och det enda sunda sedan bankerna kastat idén i soptunnan är att dela ut dom.

Oppositionen poppar upp lite då och då med förslag om sänka skatter. Det är bara det att huvuddelen av oppositionen förhandlat bort verktyget till att påverka budgeten genom decemberöverenskommelsen.

Dock är det fritt fram inom ramarna för (dö) att lägga förslag som är gratis för staten att åtgärda. Ett sådant förslag kunde tex vara att ta bort beteskravet. Något för en livskraftig och stenhård opposition att genomföra. Det skulle dessutom förbättra likviditetsnivån på gårdarna då en del mejerier redan aviserat att man kommer erbjuda betesmjölk även efter kravets slopande. Den kommer man inte kunna erbjuda utan ett betestillägg.

Vi väntar otåligt på Buchts 500 miljoner i (förhoppningsvis) direktstöd samt oppositionens nästa drag med beteskravet!

 


mvh

Styrelsen Sveriges Mjölkbönder

Annonser

Fond för mjölkbönder!

Nu finns möjlighet för dig att få ekonomisk hjälp att driva viktiga frågor vidare. Läs mer!

-------------------------

-------------------------