Sveriges Mjölkbönder Ordf:
Stefan Gård
Tolerud gård
661 92 Säffle
Tlf 070-62 222 33
stefan.gard@hotmail.com

Aktiviteter i höst

I höst anordnas en rad aktiviteter för att öka trycket på diverse makthavare

En bra chans till förändring

Aldrig förr har väl mjölken varit så debatterad som senaste tiden? Ångloket för förändring har satts i gungning. Nu ska bara riktning väljas ut och bränsle fyllas på.

 

7 September

Den 7:e september åker tre styrelseledamöter ur Sveriges Mjölkbönder ner till Bryssel för att dels markera för vår landsbygdsminister att krisen i allra högsta grad gäller Sverige och dels för att stötta EMB (European Milk Board) i en aktion. EMB driver bl.a frågan om prisreguleringsinstrument på EU-nivå.

Samtidigt kommer det att hållas möte på Elmia i Jönköping för att diskuttera öppet kring lönsamhetsförbättringar i branschen. Sveriges Mjölkbönder kommer representeras av en styrelseledamot. Mötet startar 10:00 och varar tills ca 14:00.

Anmälan för möte i Jönköping: Din LRF region senast 1/9

 

21 September

Den 21:a September håller Sveriges Mjölkbönder en manifestation tillsammans med branschen på mynttorget i stockholm. Scen med diverse talare kommer vara på plats varav Stefan kommer uttrycka några väl utvalda ord

Start 11:00

 

Senare i år

För att hålla lågan uppe utreder vi möjligheten i att anordna "traktortåg" längs med motorvägarna i Sverige. Det är olagligt och skulle tyda på vår desperation. Så länge det kan genomföras utan risk för människors hälsa, så ser vi detta som en framkomlig väg att skapa tryck.

 

Välkomna!


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2015-09-01, 09:56
Uppdaterad 2015-09-01, 09:56

Annonser

Fond för mjölkbönder!

Nu finns möjlighet för dig att få ekonomisk hjälp att driva viktiga frågor vidare. Läs mer!

-------------------------

-------------------------