Sveriges Mjölkbönder Ordf:
Stefan Gård
Tolerud gård
661 92 Säffle
Tlf 070-62 222 33
stefan.gard@hotmail.com

Debattinlägg "Sluta lyssna på LRF om mjölken ska vara kvar i Sverige"

I ett debattinlägg i jordbruksaktuellt riktar vi stark kritik mot LRF

LRF:s dubbla budskap

Palle Borgström ondgjorde sig på mjölkens dag i riksdagen över allt elände som mjölkbönderna drabbas av och han kräver att konkurrenskraften måste stärkas. Han glömmer dock nämna att han själv som ledamot i Arlas styrelse och ordförande för LRF Mjölk själv haft stor del i att varken Arla eller LRF ändrat uppfattning och att så lite hänt i konkurrensfrågorna.

När man ska övertyga en politiker om att ändra något, och man nästan når fram, då slänger de flesta alltid in en sista fråga för att slippa göra något: "Har ni LRF med er?" Och det visar sig ju att det har man aldrig. Svaret från politikerna blir då att "återkom när ni har LRF med er och en bredare uppslutning kring förslaget".

Palle måste för att bli trovärdig visa att han själv och de organisationer han företräder ändrat uppfattning. Som det är nu så verkar han inte ha en aning om hur konstigt det låter när han gnäller över försenade EU-stöd i riksdagen.

Palle läser bara upp det som tjänstemännen sagt åt honom att han ska säga. Hans uppdrag är att se till att ingen kritik på mötet faller på Arla eller LRF, de två som är huvudansvariga för mjölkkrisen. Och för att uppnå detta kan han häva ur sig vad som helst.

Vi är trötta på att skjuta dem framför oss hela tiden, vi kämpar hårt på gårdarna för att få det att fungera. Vi lantbrukare har lagt över bollen på LRF för att de ska sköta vår agenda, men om de inte gör det så måste vi säga ifrån.

Stefan Gård
Fredrik Ohlsson
Petter Pettersson
Joakim Boij
Per Andersson

 

Debattinlägget finns även att läsa i jordbruksaktuellt på följande länk: http://ja.se/artikel/49476/sluta-lyssna-pa-lrf-om-mjolken-ska-vara-kvar-i-sverige.html


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2016-01-20, 20:16
Uppdaterad 2016-01-20, 20:16

Annonser

Fond för mjölkbönder!

Nu finns möjlighet för dig att få ekonomisk hjälp att driva viktiga frågor vidare. Läs mer!

-------------------------

-------------------------