Sveriges Mjölkbönder Ordf:
Stefan Gård
Tolerud gård
661 92 Säffle
Tlf 070-62 222 33
stefan.gard@hotmail.com

Sista inbetalningsdag till producentföreningen 10 Maj

Artikel från Jordbruksaktuellt

Inte säkert att dörren lämnas öppen

Just nu är det öppet för alla svenska mjölkbönder att ansluta sig till den nya Producentföreningen. Det är inte säkert att denna möjlighet kvarstår efter föreningens bildande, berättar Jacob Olai, som är en av initiativtagarna bakom föreningen.

Jacob Olai är en av initiativtagarna bakom Sveriges Mjölkbönders Producentförening. Foto: Vilhelm Ektander

 

– Det är ett stort intresse och många mjölkbönder är med oss, säger Jacob Olai, som är en av initiativtagarna bakom Sveriges Mjölkbönders producentförening, och fortsätter:

– Vi diskuterar med handeln hela tiden. Alla är positiva, dock har vi inget färdigt kontrakt att presentera ännu. Det är vissa detaljer att reda ut, men vi ser inget som inte går att lösa. 

Just nu är det öppet för samtliga svenska mjölkbönder att ansluta sig till Producentföreningen. Kravet är att man producerar mjölk på sin gård, samt att man är beredd att splitt-leverera. Att gå med i den ekonomiska föreningen kostar 40 000 kronor, vilket ska gå till att få igång verksamheten.

– Just nu har alla chansen att gå med, i höst är det däremot upp till föreningens medlemmar att bestämma om fler får gå med eller ej. Beroende på hur stor mjölkmängd som är inkluderad i föreningen, kommer dessa beslut troligen tas på mer affärsmässiga grunder, säger Jacob Olai, och tillägger att exempelvis geografisk placering skulle kunna bli ett hinder för medlemskap framöver.

 

Jordbruksaktuellt


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2015-04-21, 08:50
Uppdaterad 2015-04-21, 08:50

Annonser

Fond för mjölkbönder!

Nu finns möjlighet för dig att få ekonomisk hjälp att driva viktiga frågor vidare. Läs mer!

-------------------------

-------------------------