Sveriges Mjölkbönder Ordf:
Stefan Gård
Tolerud gård
661 92 Säffle
Tlf 070-62 222 33
stefan.gard@hotmail.com

”Uppenbar dubbelmoral bland Arlas tjänstemän” debatt artikel i SvD

"Som ägare av Arla Foods ser vi det som självklart att lika hårda krav som företaget ställer på oss, lika hårt bör tjänstemännen granskas."

Direktlänk till original artikel http://www.svd.se/uppenbar-dubbelmoral-bland-arlas-tjansteman

”Uppenbar dubbelmoral bland Arlas tjänstemän”

En oberoende granskningskommission måste nu till för att granska tjänstemännen på Arla. Det skriver en rad mjölkbönder gemensamt.

 

De krav som ställs på oss mjölkbönder är mycket höga. Men uppenbarligen har tjänstemännen andra krav på det egna beteendet, skriver artikelförfattarna. Foto: Henrik Montgomery/TT

DEBATT | ARLA

Arlas tjänstemän håller på att fullständigt köra förtroendekapitalet i botten hos kunder, konsumenter och oss bönder (ägare). Det som redovisades iSVT:s Uppdrag Granskning var ingen enstaka händelse av ett fåtal personer utan tycks vara en företagskultur som man nu vill försöka förminska.

För att snabbt och rättssäkert återskapa förtroendet kräver Sveriges Mjölkbönder att styrelsen tillsätter en från företagsledningen oberoende granskningskommission. Alla kontokortsköp av anställda bör granskas och den som stulit från företaget ska givetvis polisanmälas enligt svensk lag. Alla vet ju vad ”bara en Toblerone” kan ställa till med.

Som vi bönder sagt många gånger tidigare ställer Arlas tjänstemän väldigt höga krav på sina ägare i kvalitetsprogrammet ”Arlagården”. Den mjölkbonde som missköter sig, även för ibland helt ovidkommande saker, får snabbt ekonomiska straff eller hot om avstängning av leveranser. Allt för att ”stärka varumärket och få kunderna nöjda”.

Detta liknar dubbelmoral, när bara en part alltid måste sköta sig perfekt och inte den andra. En sådan här utveckling känns väldigt oroande och irriterande och måste upphöra snarast om vi bönder ska få tillbaka förtroendet för företaget. Som ägare av Arla Foods ser vi det som självklart att lika hårda krav som företaget ställer på oss, lika hårt bör tjänstemännen granskas.

Lars-Erik Karlsson, Gestad

Magnus Karlsson, Gestad

Anders Håkansson, Gestad

Håkan Johansson, Trollhättan

Sandra Halmsjö, Brastad

Rikard Mikaels, Brastad

Tore Johansson, Bäsebol

Per-Fredrik Petré, Mjölby

Elin Torstensson, Österbybruk

Samtliga undertecknare är Arla-bönder

 

Direktlänk till originalartikel: http://www.svd.se/uppenbar-dubbelmoral-bland-arlas-tjansteman


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2016-02-11, 20:40
Uppdaterad 2016-02-11, 20:40

Annonser

Fond för mjölkbönder!

Nu finns möjlighet för dig att få ekonomisk hjälp att driva viktiga frågor vidare. Läs mer!

-------------------------

-------------------------