Sveriges Mjölkbönder Ordf:
Stefan Gård
Tolerud gård
661 92 Säffle
Tlf 070-62 222 33
stefan.gard@hotmail.com

Utnyttja LRF:s makt på rätt vis

År 2016 har vi nu inlett med ett mjölkpris på 2,50 kr och med rykten om att det vägs in för 2 kr kg i Arla-landet Storbritannien. Detta är en konsekvens av mjölköverskott och borttagandet av mjölkkvoterna i EU.

Kvoternas borttagande var ett beslut som LRF stod bakom och bejakade. Sällan har Sveriges Mjölkbönder, och undertecknad, fått en värre utskällning som när vi beklagade oss över beslutet och läste upp en finsk utredning i frågan som klargjorde vad som skulle ske.

2016 är också året som Sveriges nya djurskyddslag tydligen ska klubbas. Här kommer också LRFs makt ha en avgörande betydelse. Med sina prisbelönta lobbyister borde det vara en smal sak att ändra på beteslagen och andra paragrafer som gjort sitt. 

Tyvärr verkar det inte bättre än att LRFs tjänstemän ”upplever att det inte finns någon vilja att ta bort beteskravet hos politiker och Jordbruksverket”. Finns denna ovilja också hos LRFs tjänstemän?

Ska man tolka det som att LRF velat öka konkurrensen för svenska mjölkbönder genom kvoternas borttagande och samtidigt nu behålla beteslagen? När får vi ett klargörande vad man kommer lobba för i nya djurskyddslagen?

Som enda land i EU med denna lag kommer inte Svenska mjölkbönder ha en chans att klara konkurrensen.

Ett medlemskap i LRF är säkert bra på många sätt och vis men det är inget för mig så länge jag inte får tydligare bevis på att makten i LRF utnyttjas på rätt sätt.

 

 

 

Per Andersson


Skriv en kommentar


Tipsa en vän om denna nyhet:


« Visa alla nyheter
« Prenumerera
Publicerad 2016-01-31, 16:54
Uppdaterad 2016-01-31, 16:54

Annonser

Fond för mjölkbönder!

Nu finns möjlighet för dig att få ekonomisk hjälp att driva viktiga frågor vidare. Läs mer!

-------------------------

-------------------------